چارچوب نظری دولت الکترونیک

چارچوب نظری دولت الکترونیک

پديده دولت الكترونيك از ديدگاه‌های مختلفی تبيين و به آن پرداخته می‌شود. برخی از اين ديدگاه‌ها به اين پديده نگاهی ابزاری دارند؛ به صورتی كه دولت و حكومت، با همان ساختار و بنيادهای موجود، ابزار فاوا را در فعاليت‌های خود بكار می‌گيرد. اما ديدگاه‌های ديگري نيز وجود دارد كه به تحول دولت، ساختارها و حتی مفاهيم مطرح در آن، بر اثر بكارگيری وسيع الطيف فاوا، قائل هستند. از پنجره نگاه اين ديدگاه‌ها،‌ نوع جديدی از دولت در حال شكل گيری است.

دو دسته ديدگاه‌های ابزاری و تحول دهنده، نگاه‌های متفاوتی را به سند دولت الكترونيك و وفاق مورد انتظار خواهند داشت. سند ملی در ديدگاه‌های دسته اول، توسعه ابزاري دارد و فراهم كردن ملزومات و برخي استانداردها را، حداكثر برای همكاری، هماهنگی و تعامل بين سيستم‌ها و دستگاه‌ها، مد نظر قرار می‌دهد. در حالی كه در ديدگاه‌های دسته دوم، اين سند بايد تضمين كننده توسعه بنيادی ساختارها، مفاهيم و رفتارهای دولت در بستره فاوا باشد، و شكل گيري نوع جديدی از دولت را تبيين و تمهيد نمايد.

این کتاب از متون برخی از جلسات تخصصی و بحث‌هایی که در تبیین زمینه‌ها و خواستگاه این انتظام، در فرایند مطالعه و طراحی سند دولت الکترونیک کشور انجام شده است، انتخاب و مختصرا تدوین شده است.

این مطلب را نیز مطالعه کنید :  وبینار دهم تحول نهادی: مصادیق سازوکارهای حکمرانی تعلیم و تربیت

آثارکتاب‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *