اردوان مجیدی، خبرگزاری فارس – 14 بهمن 1402
از ویژگیهای مهم بستر جدید فارس، ویژه گرائی است. در بستر سنتی، با اتخاذ یک ساختار ثابت برای تعامل با مخاطبان، فقط برای تعداد محدودی از طیفهای جامعه مناسب و مورد رجوع خواهد بود.
اما در بستر جدید، هر یک از مخاطبان، نیازهای خود را به شکلی متفاوت و متناسب با ویژگیهای خود، دریافت می کنند.
فعالیت بستر جدید فارس، و وارد شدن فارس به آینده را در چهل و پنجمین سال روز پیروزی انقلاب اسلامی، به خانواده فارس تبریک می گویم.
فارس جدید، عرصه ای جدید با ویژگیهائی متفاوت است. سعی می کنم ان شاء الله به تدریج، برخی از ویژگیهای فارس جدید، و نیز مسیری را که به نظرم فارس در تکامل و توسعه خود دنبال می کند، در حد بضاعت و فهم خودم، در سلسله یادداشتهائی بیان کنم.
در این یادداشت و یادداشتهای بعدی، به ویژه گرائی می پردازم.
ویژهگرائی، بخصوص در ارتباط بهتر مخاطبان فارس بسیار موثر خواهد بود. در بستر سنتی، فارس با توجه به اتخاذ یک ساختار ثابت برای تعامل با مخاطبان، فقط برای تعداد محدودی از طیفهای جامعه مناسب و مورد رجوع خواهد بود.
وقتی هر یک از مخاطبان از طیفهای مختلف، نیازهای خود را به شکلی متفاوت با سایر مخاطبان، و متناسب با ویژگیهای خود، در فارس دریافت کنند، تمایل بیشتری به رجوع آن نیز پیدا میکنند.
درگاه تعاملی، جمع شدن همه تلاشها در یک کاسه
مناسب سازی عمومی درگاههای فارس برای تعامل مخاطب به عنوان ضرورت اولیه محسوب می شود.
اما فراتر از این احساس نیاز عمومی درگاههای تعامل فارس، و ضرورت پرداختن به آن، زاویهای از درگاه تعاملی، به عنوان یک نیاز نوپدید، باید مورد اشاره قرار گیرد: ویژهگرائی!
ویژهگرائی به عنوان یک ضرورت
با توجه به تنوع طیف مخاطبان، و فضای متنوع و متکثر ایجاد شده در جامعه سایبری، و تنوع نیازهای آنها، رویکرد معدل گیری و راضی نگه داشتن همه با یک محتوی و قالب واحد، کارائی لازم را ندارد.
هر یک از طیفهای مخاطبان، به گونه متفاوتی از پاسخگوئی به نیازهای خبری خود، نیاز دارند.
ضمن اینکه انواع مختلف نیازهای آنها، شیوه پاسخگوئی خبری مناسب و متفاوتی را طلب میکند. و این تنوع آنچنان زیاد است، که امکان پیش بینی شدن آن در چند دسته معدل گیری شده و مناسب سازی شده برای هر طیف از مخاطبان نیز وجود ندارد.
بلکه در شرایط جامعه سایبری و نیز بسترهای فناورانه موجود، انتظار آن است که این بسترها بتوانند نیازهای هر یک از مخاطبان را مبتنی بر ویژگیهای خود او، پاسخ دهند.
یک خبرگزاری در جایگاه یک منبع خبری برای مخاطبان نیز از این موضوع مستثنی نیست، و باید بتواند هر مخاطب را متناسب با شرایط خودش در نظر گرفته و به شکل مناسب و موثر، پشتیبانی و سیراب کند.
موضوع ویژهگرائی و تعامل با مخاطبین فارس، و آسیب شناسی درگاههای تعاملی فارس، به دلیل اهمیت آن در پاسخگوئی به نیازهای مخاطبان و جذب تاثیرگذار آنها، در دستور کار جدی فارس قرار گرفت.
در یادداشتهای بعدی در این مورد بیشتر صحبت می کنیم.
الحمد لله رب العالمین.
#ویژه_گرایی، #فارس_آینده